Pasaulinė vandens diena

Kasmet kovo 22 dieną visame pasaulyje minima Pasaulinė vandens diena. Šią dieną ir mūsų mokykloje vykusioje integruotoje pasaulio pažinimo, lietuvių kalbos ir technologijų pamokoje „Vanduo“ dalyvavo keturi 4-5 klasių mokiniai: O. Sarafinavičius, E. Paulauskas, L. Vinikaitė, T. Taralis. Šios pamokos tikslas buvo išsiaiškinti vandens svarbą kiekvienam iš mūsų bei mokytis jį taupyti.

Teorinėje dalyje mokiniai susipažino su fizikinėmis vandens savybėmis ir pamatė tris jo būsenas - skystą, kietą ir dujinę. Taip pat sužinojo, kam jis reikalingas ir kas nutiktų, jei jo nebūtų. Diskutavo apie vandens taršą ir saugojimo galimybes. Pažiūrėję pateiktis apie vandenį, mokiniai atsakinėjo į klausimus, reflektavo ir padarė išvadas, jog vanduo yra vertingiausias gamtos išteklius, o žmonėms ir gyvūnams jis yra maisto, švaros, sveikatos ir energijos šaltinis.

Praktinėje pamokos dalyje mokiniai atliko įvairius STEAM eksperimentus su vandeniu. Be abejonės, tokių pamokų potyriai skatina sąmoningą požiūrį į gamtos išteklius ir ugdo mokinių sąmoningumą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Konsultacinis skyrius
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas