Rašymo ranka nauda

  • Paskelbė : Daiva Vilcinė
  • Paskelbta: 2024-10-16
  • Kategorija: Aktualijos

Šiuolaikinės technologijos greitu tempu iš gyvenimo stumia rašymo ranka įgūdžius. Ir nors nėra jokių moksliškai pagrįstų argumentų, kurie tvirtintų, kad šiuolaikinės kompiuterinės technologijos yra blogis, tačiau neturėtume pamiršti seno gero įpročio rašyti ranka. Šis vis dažniau primirštamas įprotis teikia daug naudos:

Rašymas ranka stiprina mūsų atmintį. Kad ir ką rašau ant popieriaus, reikia 100 proc. susikaupimo ir dėmesio. Naudodami technologijas galime įvairiais būdais saugoti daug skirtingos informacijos, kurią galime lengvai gauti, kai tik reikia, todėl mūsų atmintis tampa nebe tokia reikalinga mums.

Rašymas ranka padeda mums kelti idėjas. Tiesiog trumpam atidėkite įrenginius, paimkite rašiklį ir sekite savo idėjas. Rašydami pajusite, kad jus apima įkvėpimas.

Rašymas ranka yra terapijos forma. Šiuolaikinis mokslas ir nemaža dalis rašytojų palaiko idėją, kad rašymas yra puiki terapijos forma. Mokslininkai mano, kad keisdamiesi idėjomis, dalindamiesi paslaptimis pasiekiame aukštą savimonės lygį, kuris padeda išreikšti savo vidų, pamatyti geriausias ir blogiausias savęs versijas, netgi priimti tikrąją savo tapatybę.

Rašymas ranka padeda mokytis. Užrašų darymas ranka pagerina supratimą. Rašymas ranka verčia mus naudoti visus mokymosi resursus, nes mes stengiamės apgalvoti konkrečią informaciją, tada mintyse formuoti tekstą ir, galiausiai naudoti atitinkamą žodžių derinį raštu. Kuo daugiau ką nors rašome, tuo labiau laviname savo mokymosi įgūdžius geriausiu įmanomu būdu.

Rašymas ranka padeda sergantiems disleksija. Disleksija žymiai dažnesnė mūsų dienomis, kuomet vaikai daug ir dažnai naudojasi išmaniaisiais telefonais ir atlieka mažiau darbų rašydami ant popieriaus.

Rašymas ranka padeda mums siekti tikslų. Tikslo ir prasmės išsiaiškinimas ateičiai padeda pagerinti teigiamas emocijas, kurios yra susijusios su judėjimu svarbių tikslų link. Surašykite savo darbų sąrašą ir pabandykite laikytis tvarkos pašalindami viską, kas buvo atlikta. Tai veiksmingas būdas organizuoti ir tvirtai atlikti savo užduotis. Tas jausmas, kai įvykdai savo planą yra neįkainojamas. Rašymas ranka efektyviai gali sumažinti mūsų nervingumą. Paimkite popieriaus lapą linijomis ir bent 20 kartų parašykite „Aš būsiu ramesnė (ramesnis)“. Tai jus tikrai nuramins.

Rašymas ranka skatina kritinį mąstymą. Kai rašote ranka savo sąsiuvinyje, tai leidžia nuodugniau pagalvoti apie rašomą informaciją. Be to rašymas skatina išplėsti savo mintis ir užmegzti ryšius tarp jų.

Rašymas ranka palengvina depresiją ir nerimą. Naudokite rašymą kaip vaistą, kuomet jaučiatės emocingi, depresuoti ar nerimaujate. Kai jaučiatės liūdni ar stresuojate, parašykite apie tai, tai bus labai gera terapija, kuri leis jums įveikti jūsų baimes, bei padės įveikti jus gluminančias situacijas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Konsultacinis skyrius
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas