Erasmus+ projektas „The train that unite us“

Šiaulių "Santakos" ugdymo centro  mokiniai kartu su Italijos ir Graikijos  šalių mokiniais dalyvauja Erasmus+ projekte "The train  that unites us". Šių metų gruodžio mėn. 3-9 dienomis vyko pirmas susitikimas Graikijoje Verijos mieste Makrochori licėjuje. 

Erasmus+  projekto „The train that unite us“ veiklos tęsiasi. Įdomu keliauti į svečias šalis, tačiau ne mažiau smagu priimti projekto partnerius savo mokykloje. Visą savaitę mokykloje viešėjo mokiniai iš Graikijos Verijos miesto Makrochori licėjaus. Projekto dalyviai lankėsi Šiaulių, Panevėžio, Vilniaus  geležinkelio muziejuose. Sužinojo apie Lietuvos geležinkelio istoriją, dabartį ir ateitį. Buvo smagu išbandyti kelionę siauruoju traukiniu „siauruku“, pavažiuoti „drezina“. Įtraukiančios veiklos vyko ir mokykloje. Traukinių ir geležinkelio tema buvo analizuojama per teatro, etikos ir dailės pamokas. Mokiniai kūrė komiksus. Projekto dalyviai, kaip ir Graikijoje, atliko tyrimą apie geležinkelio transporto poreikį, patogumą, naudojimo dažnumą.

Svečiai iš Graikijos turėjo galimybę susipažinti ir su Lietuvos kultūra, istorija, gamta. Supažindinome su Šiauliais. Grožėjomės Anykščių apylinkėmis, vaikščiojome „Lajų taku“. Aplankėme Vilniaus senamiestį ir žymiausias Vilniaus vietas.  Smagu buvo girdėti komplimentus mūsų šaliai, miestui ir mokyklai.

Iki greito projektinio susitikimo „The train that unite us“ Italijoje.

Nuotraukos:
Giedrė Gabšienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Konsultacinis skyrius
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas