Pažintinis vizitas į UAB NMF POROLON

Aštuntos klasės mokiniai lankėsi Šiaulių miesto įmonėje NMF POROLON. Mokinius pasitiko ir su įmonės veikla mielai supažindino projektų vadovė. 

Įmonė, gaminanti tekstilės produktus,  veikia nuo 2005 metų. Tai viena iš septynių įmonių Europoje, kuri savo gaminius tiekia prekybos tinklui IKEA Lietuvoje ir kitose Europos šalyse. Jos pagrindinis darbo principas – tvarumas ir kokybė. Įmonėje dirba net 42 specialybių per 400 darbuotojų. Gamykla dirba penkias dienas per savaitę dvejomis pamainomis. Priklausomai nuo sezono per vieną dieną pakraunama produkcijos į 7-15 mašinų. 

Po išsamaus darbuotojos pasakojimo ir filmo apie įmonę peržiūros mokiniai turėjo galimybę apsilankyti cechuose ir stebėti gamybos procesą.  Gamyboje įmonė pasitelkia išskirtinių savybių, tvarias, ekologiškas medžiagas, taiko naujausias modernias technologijas ir IT. Įdomu buvo sužinoti, jog dirba ir pačių darbuotojų sukurti robotai. Mokiniai susidomėję stebėjo medžiagų paruošimo mechanizmus, kurie palengvina siuvėjų darbą, atranda darbo broką. Iš gamybos cechų perėjome į sandėlį, kur susipažinome su automatizuotu sandėlio darbo organizavimu. Mokiniai turėjo galimybę pasėdėti moderniame krautuve ir „pasimatuoti“ krautuvo vairuotojo profesiją.

Dėkojame įmonės vadovui ir darbuotojams už galimybę susipažinti su  modernia Šiaulių miesto tekstilės gamybos įmone.

Nuotraukos:
Giedrė Gabšienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Konsultacinis skyrius
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas