Serviravimas. Kas tai?

Antros klasės mokiniai dalyvavo profesinio orientavimo edukacijoje „Stalo serviravimas“, kurios metu susipažino su padavėjo profesija. Čia jie pasinėrė į tikrą serviravimo pasaulį ir trumpam tapo tikrais etiketo žinovais! Vaikai sužinojo, kokie būna stalo įrankiai, kur ir kaip jie turi būti padėti ant stalo, kuo skiriasi pietų šaukštas nuo desertinio šaukštelio ir kam reikalinga serviravimo lėkštė. Edukacijos vadovė papasakojo, kaip svarbu laikytis etiketo, kodėl mandagumas ir šypsena – svarbiausi padavėjo „įrankiai“. Po įdomios teorijos laukė praktinė dalis. Mokiniai kibo į kūrybinį darbą: klojo baltas staltieses, lankstė spalvingas servetėles, puošė stalus gėlėmis, dėliojo stalo įrankius. Daugeliui serviruoti labai patiko. Kiti stebėjosi, kiek daug smulkmenų reikia prisiminti. Buvo ir tokių, kurie tvirtai pareiškė: „Kai užaugsiu, būsiu padavėjas!“ Galbūt tai pirmas žingsnelis į būsimą svajonių profesiją!

Nuotraukos:
Lina Navikienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Konsultavimo skyrius
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas