Erasmus Plus patirtis Faro mieste, Portugalijoje

Vasario 4-10 dienomis aštuoni 5-7 klasių mokinai dalyvavo septynių dienų mokinių grupiniame mobilume Escola Básica 2,3 dr. Joaquim Magalhães mokykloje, Faro mieste, Portugalijoje.

Programą sudarė veikla mokykloje, stebėjome ir dalyvavome teatro, dailės, inžinerijos, matematikos, anglų kalbos, portugalų kalbos imigrantams, geografijos pamokose, kuriose mokiniai bendradarbiaudami su Portugalijos mokiniais atliko įvairias užduotis: nuo kaukių gamybos iki kūno kalbos pratybų, nuo taškavimo technikos iki pažinties su Pitagoro teorema, nuo bazinių portugališkų žodžių ir sakinio darybos iki gamtinių priežasčių, trukdančių šalims auginti ekonomiką analizavimo.

Kultūrinio pažinimo užsiėmimus sudarė išvyka į Silves, kurioje stebėjome miestą nuo pilies griuvėsių, ragavome tradicinį apelsinų pyragą Torta de laranja bei domėjomės Pietų Portugalijos istorija.

Įspūdingos Lagos uolos ir tarpekliai, turas pėsčiomis po Faro miestą, kulinarinės dirbtuvės gaminant tris patiekalus: užkandį Polentą su kriauklėmis, pagrindinį žuvies patiekalą ir desertą iš naminės duonos.

Sportinis užsiėmimas dviračiu į gamtinį parką Ria Farmosa stebėti paukščių. Didžiausias atradimas – matėme flamingus ir sužinojome, kad flamingai gali būti ir balti, ne tik rožiniai, jų spalva priklauso, nuo to, ką jie valgo. Nors lietus paskutinę dieną sutrukdė pasimėgauti saule ir pramogomis Marinha paplūdimyje, užtat pamatėme visiškai kitokias, nei turistai įpratę matyti Benagil uolas ir šėlstantį vandenyną.

Susipažinus su Portugalijos švietimo sistema, supratome - ji gerokai skiriasi nuo mūsų. Tačiau visi kultūriniai skirtumai ir galimybė juos pamatyti mus praturtina, plečia akiratį, išstumia mus iš komforto zonas bei leidžia tyliai širdyje pasidžiaugti, kad visur gerai, bet namuose geriausia, saugiausia, maistas skaniausias, o pamokos įdomiausios. 

Projektą finansuoja Europos Sąjunga.

Šis  kūrinys atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

Nuotraukos:
Jovita Petrauskienė, Daiva Vilcinė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Konsultacinis skyrius
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas